Свети Валентин през 21 век.

Колкото повече наближава 14-и февруари, толкова повече жени замлъкват относно това мъжете какви гадни твари са - факт.

А, бе... стават едни добрички... чак не вярваш, че това е твоята жена. Какво й има, та не се оплаква, а постоянно се усмихва и угажда, дори когато продължаваш да си недоволен? Е, как какво й има? - Дошло е време за Свети Валентин!
Наистина, заслужава ли си да залепиш няколко фалшиви усмивки за един букет от рози, вечеря, рокля и друг все толкова очакван подарък?
З
амисляте ли се какво всъщност може да Ви подари един мъж? 
Не познавам нито един, когото да няма възможност за материални облаги. Но съм срещала много, които не могат да дадат нищо повече от това. Защо да си изразходват чувствата и въображението, след като срещу тях стои празна касичка, която е в очакване да се напълни с банкноти, а не с ЛЮБОВ! Именно така сме ги научили ние, постоянно желаейки още и още. Днес жената е изцеждаща, искаща, задушаваща. Днес жената не е в състояние да предразположи мъжа с доверие и внимание, може да го "предразположи" единствено с това от какво се нуждае ТЯ. 
Но въпросът е - от какво се нуждае ТОЙ? 
Мъжете не са сложни същества, искат това, което казват. (Сега ще изникнат въпроси ,,Прости ли са?" - не, не са прости същества, напротив - доста по-умни са от нас.) Докато една жена каже ли нещо...трябва да я разбираш по хиляди начини какво точно иска, независимо че и тя не знае. 
А именно - искат да отговаряме на чувствата им, да ги караме да се чувстват единствени, специални.
Да не съжаляват с избора, който са направили когато са ни срещнали.
Да не бъдат пренебрегвани, да не са отхвърлени, но и да не са обгърнати от постоянно внимание и ласки. Защото това, което дават за нас, съдържа много труд, много компромиси и същевременно желание за нещо по-добро. Идеалът за нещо по-добро сме точно ние - малките и уж невинни същества, които ги изцеждат и разкъсват. Не се чудете защо един мъж не иска сериозни взаимоотношения, то е защото твърде дълго е затварял очите си за недообмислени, изключително глупаво извършени действия от наша страна. И когато срещне истинска жена, която е готова да го обича и дари с толкова много любов, той вече не е готов за нея.
Да си дойдем на думата.
Ето откъде идват недоволните коментари от страната на т. нар. нежен пол към срещуположния - че са "боклуци", "използвачи", "прасета"; всъщност всичко това е един кръговрат.
Та, като стана дума за коментари, защо замлъкнахте?

А, да... наближава Свети Валентин!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Човек сам прави себе си

Аз съм Пролет, той е Есен

Тя